jeugd

Kennismakingsles jeugd bij Klimmuur Den Haag Hollands Spoor

Bij de Klimmuur Den Haag Hollands Spoor zijn er voor kinderen en jongeren veel mogelijkheden om de klimsport te beleven. Ben je onder de 18 en wil je het klimmen eens uitproberen? Volg dan samen met een volwassene een kennismakingsles Jeugd.

   1,5 tot 2 uur

   vanaf 6  jaar, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene

   20,50 tot 18 jaar

Jeugd bij Klimmuur Den Haag Hollands Spoor
Klimmuur Den Haag Hollands Spoor heeft allerlei mogelijkheden voor de jeugd. Zo kan je een kennismakingsles volgen (let op! Wél altijd met een volwassene erbij voor het zekeren), aansluitend de basiscursus doen en we hebben een actieve jeugdclub!

Klimmen is een ontzettende leuke en uitdagende sport voor jong en oud. Klimmuur Hollands Spoor heeft ruim 150 routes in allerlei verschillende kleuren en niveaus. De echte stoere klimmers kunnen tot wel 17 meter hoog klimmen!

Kinderen onder de 18 jaar kunnen samen met een volwassenen een kennismakingsles volgen. Als volwassene leer je tijdens deze les hoe je moet zekeren. Je blijft daarbij op de grond staan en houdt het touw vast waaraan het kind omhoog klimt. De les duurt ongeveer een uur. Als je met meerdere kinderen komt, raden we je aan om per twee kinderen één volwassene mee te nemen. Als alles goed gaat mag je onder toezicht door blijven klimmen.

De kosten voor een kennismakingsles zijn € 20,50 per kind. De volwassenen betalen verder niets. Het beste is als de kinderen soepel zittende kleding dragen en schone stevige (binnen-) gymschoenen. De volwassenen moeten ook een gordel aan, dus een jurk of rok is niet zo handig!

Ben je tussen de 10 en 17 jaar oud en wil je van klimmen je sport maken? Lees dan verder bij het kopje “jeugdteam klimmen”!

Wil je een keer komen klimmen
Boek dan een kennismakingsles

   1,5 tot 2 uur

  vanaf 4  jaar onder begeleiding van een volwassene.

  20,50 inclusief gordel en entree

Jeugdcursus
Als je 10 jaar of ouder bent en je wilt zelfstandig leren klimmen en zekeren, volg dan onze jeugdcursus. Deze cursus is bedoeld voor kinderen die net een introductieles hebben gevolgd en de sport in willen duiken of kinderen die al wat vaker hebben geklommen onder begeleiding van een volwassene en het nu zelf willen kunnen!

De jeugdcursus bestaat uit vier lessen op zaterdagochtend van 9 tot 11 uur en begint op de eerste zaterdag van elke maand. De cursus gaat door bij 4 aanmeldingen of meer. Hou er rekening mee dat we in de zomer maanden (juli en augustus) een rustige periode hebben in de klimmuur. De kans dat de cursus dan door gaat is niet erg groot.

Bij de jeugdcursus leer je zelfstandig klimmen en zekeren. Een verantwoordelijke taak! Hoe bedien je de touwen? Hoe controleer je elkaar? Hoe gaat dat zekeren eigenlijk precies? Wat zijn de basis technieken van het klimmen? Een hele stapel vragen die we tijdens de lessen gaan beantwoorden. We werken ernaar toe dat je in vier lessen zelfstandig leert klimmen en zekeren en je KO2 diploma haalt. Hiermee kun je vervolgens doorstromen naar de jeugdclub!

Tot je 14 jaar oud bent, moet je klimmen onder begeleiding van een volwassene. Dat kan bij onze jeugdclub onder begeleiding van de trainers of je komt met jouw ouders op andere tijden langs! Als je ouder dan 14 bent kun je zelfs het K2 diploma halen en mag je na akkoord van de jeugdtrainer zelfstandig komen klimmen.

De cursus kost € 79,- voor 4 lessen, inclusief een gratis maandabonnement aansluitend aan de cursus! De prijs is inclusief klimmaterialen en het maandabonnement. Exclusief €5,- registratiekosten en eventuele horeca in de klimmuur.

Jeugdtraining klimmen
Bij het jeugdteam hebben we verschillende klimtrainingen en een wedstrijdteam voor jongeren. Bij de trainingen werken we aan de verschillende aspecten die bijdragen aan het worden van een betere klimmer. Hieronder vallen creativiteit, techniek, duur, kracht, veelzijdigheid en flexibiliteit. Dit doen we in een teamverband. We bieden op trainingen aan op de volgende dagen:

Woensdag                             16:30-18:30
Vrijdag                                   17:00-19:00
Zaterdag                                09:00-11:00

Mee trainen bij de jeugdtraining klimmen is op basis van een automatisch incasso maand abonnement. Er is keuze uit de volgende abonnementen:

Onbeperkt klimmen (incl. 1 training) € 43,50 p. maand
Onbeperkt klimmen (incl. 2 trainingen) € 47,- p. maand

 • Je kunt je voorkeur voor groepen en tijden aangeven, zodat we daar rekening mee kunnen houden.
 • Zijn de groepen vol, dan wordt uw kind op de wachtlijst geplaatst en nemen wij direct contact met u op zodra er een plaats beschikbaar is.
 • Boulderen bij Beest Boulders Den Haag gaat op een automatisch maandincasso abonnement
 •  Uw kind klimt 1 of 2x per week in een vaste groep en krijgt daarnaast onbeperkte entree om vaker te komen boulderen.

Ook in de zomervakantie gaat de jeugdclub door!

Wil je een keer meedoen met een van onze jeugdtrainingen?
Boek dan een proefles!

   2 uur

  vanaf 10 tot 17 jaar

€ 7.50 inclusief huurschoenen en les.

Klimmuur Den Haag Hollands Spoor

Wil je je aanmelden of wil je nog meer info over de jeugdtrainingen? Stuur een e-mail via onderstaande link.

Mensen die dit interessant vinden, vinden dit ook interessant

Kinderfeestje Klimmen

Een super spannend en leuk feestje
24,50
 • Met limonade
 • Optioneel met pannenkoeken
 • Per 3 kinderen 1 volwassene

Basiscursus Klimmen

Leer zelfstandig sportklimmen
99,-
 • Leer de basis van het sportklimmen
 • Behaal zelfstandig klimcertificaat
 • Maand gratis klimmen na de cursus

Kennismakingsles

Maak kennis met sportklimmen
24,50
 • Leer klimmen en zekeren
 • Maximaal 1 uur instructie
 • Gratis door klimmen mits veilig