fbpx

jeugdteam Klimmuur Hollands Spoor

Als je 10 jaar of ouder bent en je wilt zelfstandig leren klimmen en zekeren, volg dan onze jeugdcursus! Deze cursus is bedoeld voor jongeren die net een introductieles hebben gevolgd of al vaker hebben geklommen onder begeleiding van een volwassene en van klimmen hun sport willen maken!

De jeugdcursus bestaat uit vier lessen van 2 uur en begint op iedere eerste zaterdag van de maand. In de lessen van 10.00 uur tot 10.00 uur wordt je opgeleid tot zekeraar door een van onze ervaren instructeurs. De cursus gaat door bij 4 aanmeldingen of meer. 

Bij de jeugdcursus leer je zelfstandig klimmen en zekeren. Een verantwoordelijke taak! Hoe bedien je de touwen? Hoe controleer je elkaar? Hoe gaat dat zekeren eigenlijk precies? Wat zijn de basistechnieken van het klimmen? Een hele stapel vragen die we tijdens de lessen gaan beantwoorden. We werken ernaar toe dat je in vier lessen zelfstandig leert klimmen en zekeren én je KO2 diploma haalt. Hiermee kun je vervolgens doorstromen naar de klimtrainingen van het jeugdteam!

Tot je 14 jaar oud bent, moet je klimmen onder begeleiding van een instructeur of volwassene met een zekerbewijs. Dat kan bij ons jeugdteam onder begeleiding van de trainers of je komt met jouw ouders op andere tijden langs! Als je ouder dan 14 bent kun je zelf het K2 diploma halen en mag je, na akkoord van de jeugdtrainer zelfstandig komen klimmen!

De jeugdcursus kost € 79,- voor 4 lessen, inclusief een maandabonnement aansluitend aan de cursus! De prijs is inclusief klimmaterialen, speciale klimschoenen tijdens de cursus en het maandabonnement. Na de cursus kun je bij ons je benodigde klimmateriaal aanschaffen of huren.

Bij het jeugdteam hebben we verschillende klimtrainingen en een wedstrijdteam voor jongeren. Bij de trainingen werken we aan de verschillende aspecten die bijdragen aan het worden van een betere klimmer. Hieronder vallen creativiteit, techniek, duur, kracht, veelzijdigheid en flexibiliteit. Dit doen we in een teamverband. We bieden op trainingen aan op de volgende dagen:

Woensdag                             16:00-18:00
Vrijdag                                    17:00-19:00
Zaterdag                                 11:00-13:00

Trainen bij het jeugdteam is op basis van een maandabonnement. De kosten voor dit abonnement zijn:

Onbeperkt klimmen (incl. 1 training) € 42,50 p. maand
Onbeperkt klimmen (incl. 2 trainingen) € 46,- p. maand

Heeft u nog vragen over de jeugdcursus, jeugdtrainingen of wilt u een cursusplek reserveren? Neem dan contact met ons op of boek via reserveren.

Maak kennis met klimmen

Wil je het sportklimmen een keer uitproberen? Volg dan een kennismakingsles!

meer info

Bedrijfsuitje

Klimmen met collega’s is de ideale activiteit voor een bedrijfsuitje. Kom gezellig klimmen en bereik met jouw team de top. 

meer info

Kinderfeestjes

Vier je verjaardag met je vriendjes en vriendinnetjes bij ons!

meer info