fbpx

competitie Klimmuur Rotterdam

FRICTION is een open klimcompetitie in Klimmuur Rotterdam, waaraan iedere klimmer kan deelnemen. De competitie vindt 3 á 4 keer per jaar plaats en is een gezellige hallencompetitie. Friction bestaat uit diverse routes in niveau 5a t/m 7c plus een finale route, allen speciaal gebouwd voor deze competitie. De routes zijn verdeeld in zones, voor elke zone zijn punten te scoren die je zelf noteert in de app TopLogger. De competitieroutes zijn oplopend in niveau genummerd met een FRICTION nummerkaart. Welk niveau je exact klimt, kun je niet zien. Ontdek het zelf!

 Flashcompetitie

We starten de competitie op de eerste avond met een flashcompetitie. Je mag elke competitieroute één keer klimmen. Als je loslaat, ga je door naar de volgende route. Je logt de route of zone als FL (flash).

Competitie | project

Na de flashcompetitie kun je de competitieroutes gedurende 5 weken projecten; je kunt de routes zo vaak klimmen als je wilt en je verbeterde scores steeds noteren als RP (redpoint).

Finale

We eindigen de competitie met een echte FRICTION finale route. Deze route mag pas geklommen worden tijdens het finale moment en hiermee zijn de laatste punten in deze competitie te scoren. De finale route loopt op in moeilijkheid, startend met 5a/b en wordt steeds moeilijker richting de top.

Scores in Toplogger

De door jou behaalde scores noteer je zelf via de gratis app TopLogger.

In elke zone zijn er 1000 punten te behalen. Deze punten worden verdeeld onder alle deelnemers die deze zones gelogd hebben in TopLogger.

Wanneer je de greep gemarkeerd met zone 1 fixeert, heb je zone 1 gehaald. Dit zelfde geldt voor zone 2 en de top.

Je score telt alleen als je een zone of top hebt gehaald, zonder vallen of block in de route. Val je eruit of vraag je om een block, dan begin je opnieuw aan de route en kun je deze niet meer flashen.

RP=redpoint | Route getopt na meerder pogingen, zonder block.
FL=flash | Route getopt in je eerste poging, nadat enige voorkennis van de bèta is ontvangen.

OS=on-sight | Gebruiken wij niet in deze competitie. (Route getopt in je eerste poging, zonder enige voorkennis van de bèta).

Download de gratis app TopLogger in de App Store
of Google Play Store

Registreer jezelf, geef aan of je een man of vrouw bent
en kies als klimhal Klimmuur Rotterdam

Ga naar Competitions > Kies de nieuwste competitie >
Participate

Log je routes!

Wist je dat...

  • TopLogger te gebruiken is voor élke route in onze klimhal
  • Je met sterren kunt aangeven in TopLogger hoe leuk jij de elke route in de hal vindt
  • Je kunt aangeven in de app welk niveau jij de iedere route schat

Maak kennis met klimmen

Wil je het sportklimmen een keer uitproberen? Volg dan een kennismakingsles!

meer info

Bedrijfsuitje

Klimmen met collega’s is de ideale activiteit voor een bedrijfsuitje. Kom gezellig klimmen en bereik met jouw team de top. 

meer info

Kinderfeestjes

Vier je verjaardag met je vriendjes en vriendinnetjes bij ons!

meer info