uitleg_klimmen_klimmuur

Maak kennis met klimmen

De kennismakingsles klimmen is voor iedereen die wil weten hoe het is om een echte klimwand te bedwingen. Een gezellige sportieve activiteit onder begeleiding van professionele instructeurs.

   1 uur

   vanaf 4 tot 99 jaar, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene

   27,50 per persoon of 22,50 tot 18 jaar

   Amsterdam, Haarlem, De Uithof, Hollands Spoor, Rotterdam

Kennismakingsles
Wil je wel eens ervaren hoe het is om tot grote hoogte te klimmen? Een uur lang sportief bezig zijn en jezelf uitdagen? Om kennis te maken met deze unieke sport kun je een kennismakingsles in onze hal reserveren en zelf ervaren hoe het is!
Onder begeleiding van één van onze instructeurs leer je elkaar veilig zekeren en ga je lekker klimmen. De les duurt een uur waarin je de basis uitgelegd krijgt van het zekeren en je onder begeleiding gaat klimmen.

Klimmen is echt een sport die je sámen doet. Je klimt dus altijd met een klimmaatje, die jou vanaf de grond zekert. Een kennismakingsles doe je met minimaal twee personen, maar het liefst met 3 personen waarbij jullie samen echt een team vormen.

Heb je al een keer eerder een kennismakingsles gevolgd? Vraag je instructeur om tips om beter te klimmen of lees verder bij ‘leer zelfstandig klimmen’ voor de basiscursus klimmen bij jouw vestiging.

Kosten
Een kennismakingsles kost 27,50 per persoon. Maak wel van tevoren een afspraak, dan zorgen wij ervoor dat er een instructeur voor je klaar staat. Kom op tijd, de les duurt maximaal een uur. Tijd vliegt als je het naar je zin hebt!

De kosten voor een ouder-kind kennismakingsles zijn 22,50 per persoon (de volwassene hoeft geen entree te betalen).

Waar moet je op letten?
Voor een kennismakingsles moet je met minimaal twee personen komen. Let op: Het onderlinge gewichtsverschil mag niet groter zijn dan 15 kilo.

De instructeur geeft de les aan de klimmer en zekeraar. Neem dus kleding mee waar je goed in kan bewegen. Voor het klimmen heb je alleen schone sportschoenen nodig. Klimschoenen zijn te huur voor 4,50 per paar.

Kinderen onder de 18 jaar mogen elkaar niet zekeren en moeten met een volwassen begeleider/ouder komen. Wil je met een kind komen klimmen? Volg dan een ouder-kind kennismakingsles. Hierbij leert alleen de volwassene het zekeren en kan het kind volop klimmen.

Let op: Na de les ontvang je geen definitieve klim/zekerstatus en mag je hierna niet zelfstandig komen klimmen. Wil je nog een keer komen klimmen? Volg dan opnieuw een kennismakingsles, of doe de basiscursus voor een definitief klimcertificaat.

Mensen die dit interessant vinden, vinden dit ook interessant

Kinderfeestje

Een super spannend en leuk feestje
27,50
  • Met limonade en pannenkoeken
  • Vanaf 4 kinderen
  • Per 3 kinderen 1 volwassene

Basiscursus

Leer zelfstandig klimmen
110,-
  • Vier lessen van twee uur
  • Behaal zelfstandig klimcertificaat
  • Maand gratis klimmen na de cursus

Jeugdcursus

Leer zelfstandig klimmen (10 t/m 17 jr.)
87,50
  • Leer de basis van het klimmen
  • Behaal je zelfstandig klimcertificaat
  • Maand gratis klimmen na de cursus

Vestigingen

Bij welke vestiging wil je reserveren?
Amsterdam / Haarlem / de Uithof / Hollands Spoor / Rotterdam

Amsterdam Centraal

Onze vestiging in de hoofdstad van Nederland is een zeer uitgebreide, volledige en goed bezochte klimhal. Met voorklimwand, uitgebreide bouldermogelijkheden, buiten terras en een open dak!

Dijksgracht 2 – 1019 BS – Amsterdam

Haarlem

Klimmuur Haarlem is één van de eerste klimhallen die in Nederland geopend is en bestaat al sinds 1992! Haarlem is een hele grote en open klimhal met veel daglicht.

Spaarndamseweg 120 B – 2021 KA – Haarlem

Den Haag de Uithof

Klimmuur Den Haag de Uithof is de klimlocatie waar je binnen én buiten kunt klimmen! Met wanden tot wel 21 meter is de klimmuur super uitdagend voor beginner en gevorderde klimmer.

Jaap Edenweg 10 – 2544 NL – Den Haag

Den Haag Hollands Spoor

Klimmuur Den Haag – Hollands Spoor is een unieke klimhal in Nederland. We hebben een ontzettend gave klimwand met een gezellig team die jou voorziet van instructie en cursussen.

Waldorpstraat 15 – 2521 CA – Den Haag

Rotterdam

Vlak bij het Kralingse Bos staat Klimmuur Rotterdam, de enige echte klimhal van Rotterdam. Met een hoogte van 17.5 meter en 51 touwen is dit één van de grootste klimhallen van Nederland.

Prinsenlaan 910 – 3062 CT – Rotterdam