uitleg_klimmen_klimmuur

Maak kennis met klimmen

De kennismakingsles klimmen is voor iedereen die wil weten hoe het is om een echte klimwand te bedwingen. Een gezellige sportieve activiteit onder begeleiding van professionele instructeurs.

   1 uur

   vanaf 6 jaar, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene

   29,50 per persoon, 24,- tot 18 jaar

   Amsterdam, Haarlem, De Uithof, Hollands Spoor, Rotterdam

Kennismakingsles
Wil je wel eens ervaren hoe het is om tot grote hoogte te klimmen? Een uur lang sportief bezig zijn en jezelf uitdagen? Om kennis te maken met deze unieke sport kun je een kennismakingsles in onze hal reserveren en zelf ervaren hoe het is!
Onder begeleiding van één van onze instructeurs leer je elkaar veilig zekeren en ga je lekker klimmen. De les duurt een uur waarin je de basis uitgelegd krijgt van het zekeren en je onder begeleiding gaat klimmen.

Heb je al een keer eerder een kennismakingsles gevolgd? Vraag je instructeur om tips om beter te klimmen of lees verder bij ‘leer zelfstandig klimmen’ voor de basiscursus klimmen bij jouw vestiging.

Klimmaatje
Klimmen is echt een sport die je sámen doet. Je klimt dus altijd met een klimmaatje, die jou vanaf de grond zekert. Een kennismakingsles doe je met minimaal twee personen, maar het liefst met 3 personen waarbij jullie samen echt een team vormen.
Waar moet je op letten?
Voor een kennismakingsles moet je met minimaal twee personen komen. Let op: Het onderlinge gewichtsverschil mag niet groter zijn dan 15 kilo.

De instructeur geeft de les aan de klimmer en zekeraar. Neem dus kleding mee waar je goed in kan bewegen. Voor het klimmen heb je alleen schone sportschoenen nodig. Klimschoenen zijn te huur voor, zie de tarieven pagina voor de actuele huurprijs.

Kinderen onder de 18 jaar mogen elkaar niet zekeren en moeten met een volwassen begeleider/ouder komen. Wil je met een kind komen klimmen? Volg dan een ouder-kind kennismakingsles. Hierbij leert alleen de volwassene het zekeren en kan het kind volop klimmen.

Let op: Na de les ontvang je geen definitieve klim/zekerstatus en mag je hierna niet zelfstandig komen klimmen. Wil je nog een keer komen klimmen? Volg dan opnieuw een kennismakingsles, of doe de basiscursus voor een definitief klimcertificaat.

Misschien vind je dit ook interessant

Kennismakingsles

Maak kennis met klimmen
29,50 / 24,-
 • Leer klimmen en zekeren
 • 1 uur instructie
 • Inclusief huurmateriaal
 • Minimaal twee personen

Basiscursus

Leer zelfstandig klimmen
125,- / 105,-
 • 4 lessen van 2 uur
 • Leer de basis van het sportklimmen
 • Behaal zelfstandig klimcertificaat
 • Maand gratis klimmen na de cursus

Kinderfeestje

Een super spannend en leuk feestje
29,50
 • Een uniek en sportief feestje
 • Wie bereikt de top?
 • Per 3 kinderen 1 volwassene
 •  inclusief pannenkoeken en limonade

Vestigingen

Bij welke vestiging wil je reserveren?
Amsterdam / Haarlem / de Uithof / Hollands Spoor / Rotterdam

Thumbnail_Amsterdam_Centraal

Amsterdam Centraal

Onze vestiging in de hoofdstad van Nederland is een zeer uitgebreide, volledige en goed bezochte klimhal. Met voorklimwand, uitgebreide bouldermogelijkheden, buiten terras en een open dak!

Dijksgracht 2 – 1019 BS – Amsterdam

Thumbnail_Haarlem

Haarlem

Klimmuur Haarlem is één van de eerste klimhallen die in Nederland geopend is en bestaat al sinds 1992! Haarlem is een hele grote en open klimhal met veel daglicht.

Spaarndamseweg 120 B – 2021 KA – Haarlem

Thumbnail_de_uithof

Den Haag de Uithof

Klimmuur Den Haag de Uithof is de klimlocatie waar je binnen én buiten kunt klimmen! Met wanden tot wel 21 meter is de klimmuur super uitdagend voor beginner en gevorderde klimmer.

Jaap Edenweg 10 – 2544 NL – Den Haag

Thumbnail_Den_Haag_Hollands_Spoor

Den Haag Hollands Spoor

Klimmuur Den Haag – Hollands Spoor is een unieke klimhal in Nederland. We hebben een ontzettend gave klimwand met een gezellig team die jou voorziet van instructie en cursussen.

Waldorpstraat 15 – 2521 CA – Den Haag

Thumbnail_Rotterdam

Rotterdam

Vlak bij het Kralingse Bos staat Klimmuur Rotterdam, de enige echte klimhal van Rotterdam. Met een hoogte van 17.5 meter en 51 touwen is dit één van de grootste klimhallen van Nederland.

Prinsenlaan 910 – 3062 CT – Rotterdam