Scholen
Onderwijs
Beweging is essentieel voor onze gezondheid. Maar beweging gaat wat ons betreft niet zonder plezier. De filosofie van de Klimmuur is dan ook om leerlingen vooral veel plezier te laten hebben en ruimte te bieden om eigen initiatief te nemen. De beweging volgt dan vanzelf. De Klimmuur biedt spannende, uitdagende, maar vooral leuke activiteiten voor schoolgroepen. Bij de Klimmuur bieden we sportlessen aan voor middelbare scholen, MBO/HBO of universiteiten.
Klimmen bij De Klimmuur
Bij een sportoriëntatie maken leerlingen kennis met de klimsport. Om te beginnen leren leerlingen elkaar zekeren. Hoe klimmen we veilig? Goede communicatie en samenwerking staan hierbij centraal. Tijdens de rest van de les wordt er aandacht geschonken aan het klimmen zelf. Denk hierbij aan kracht, balans, techniek, vertrouwen, doorzettingsvermogen en teambuilding!

Kortom: een sportoriëntatie bij de Klimmuur is de perfecte manier om leerlingen een leuke, sportieve en leerzame dag te bezorgen!

Kosten en mogelijkheden
De kosten voor een sportoriëntatie zijn 9,50 per leerling per uur, met een minimum van 127,50 per uur. Voor ieder half uur extra komt er 2,- per leerling bij. Inbegrepen zijn de instructie, alle benodigde klimmaterialen, en het klimmen zelf. Deze prijs is exclusief eventueel gebruik van de horeca. Er mag met eigen (schone) sportschoenen worden geklommen. Klimschoenen kunnen voor een meerprijs van 4,50 per paar worden gehuurd.

Op zoek naar meer verdieping? Groepen kunnen ook meerdere lessen volgen om nog dieper in de klimsport te duiken. Hierbij leren ze nieuwe klimtechnieken en doen ze leuke oefeningen om hun nieuwe skills op de wand uit te proberen. Wie durft er bijvoorbeeld geblinddoekt omhoog?

Cursus
Naast losse kennismakingslessen voor sportoriëntatie of kortere lessenreeksen biedt de Klimmuur ook de mogelijkheid om leerlingen gecertificeerd op te leiden tot zelfstandige klimmers. Dit doen we in een langere reeks lessen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Neem contact op

Wil je contact met één van onze vestigingen mbt schoolgroepen?
Vul dan ons contactformulier hier onder in.