voorklimmen

Voorklimcursus

Als je een tijdje aan het klimmen bent, komt er een moment dat je een volgende stap wilt maken. Je wilt bijvoorbeeld leren voorklimmen. Daarvoor hebben we de voorklimcursus. Tijdens deze cursus ligt de focus op het voorklimmen, met alle aspecten, die daar bij horen. Je leert voorklimzekeren en touwtechnieken. Veel aandacht wordt besteed aan veiligheid.

   4 lessen van 2,5 uur

   vanaf 18 jaar

   99,- per persoon (excl. evt. materiaalhuur)

Voorklimmen
Klim je al een tijdje en ben je opzoek naar de volgende uitdaging? Dan is de voorklimcursus iets voor jou! Deze cursus is de perfecte voorbereiding op een cursus zelfstandig rotsklimmen, en brengt leuke nieuwe uitdagingen met zich mee. Leer nieuwe zeker-, klim- en touwtechnieken, en oefen met nieuwe materialen! Een goed instapniveau is 6a of 5c+. Waarbij je liefst al wat beter thuis bent in het klimmen in de overhang. Zien we jou bij de volgende cursus?

Voorklimcursus

Met het voorklimmen zit het touw niet bovenaan vast, zoals bij toprope klimmen, maar neemt de klimmer het touw zelf mee naar boven. Door het touw om de zoveel meter door een setje aan de muur te halen blijf je veilig gezekerd. Deze manier van klimmen brengt wel wat nieuwe technieken en uitdagingen met zich mee. In 4 lessen leren we jou alles om veilig voor te klimmen. We zullen je stap voor stap bekend maken met de juiste voorbereidingen, het voorklimzekeren, het voorklimmen en met het veilig vallen. In de laatste les wordt je geëxamineerd en krijg je als je slaagt de K3 status. Met deze status kun je bij alle vestigingen van De Klimmuur en bij diverse andere hallen in Nederland zelfstandig voorklimmen.

De kosten voor de cursus zijn € 99,00 inclusief al het benodigde materiaal en exclusief entree. Als je al een abonnement bij ons hebt, hoef je natuurlijk niet nog eens extra entree te betalen. Elke 1e zondag van de maand begint een nieuwe cursus. En bij voldoende aanmeldingen starten we er ook vaak nog één doordeweeks. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Wil je inschrijven voor de voorklimcursus? Schrijf je dan in bij één van onze vestigingen:

Voorklimmen in de hal

Bij onze vestigingen is het voorklimmen per vestigingen anders ingericht. Kijk hier onder voor een korte omschrijving van het voorklimmen in de hal van jouw keuze.

Klimmuur Centraal
Bij Klimmuur Centraal hebben we een overhangende voorklimwand met routes van diverse niveau’s (5B tot 7c) waar je je hart op kunt halen. Deze voorklimwand is de hele week toegankelijk voor iedereen die veilig en zelfstandig kan voorklimmen. Als het rustig is in de hal kun je ook op de korte overhang voorklimmen.

Klimmuur Haarlem
Bij Klimmuur Haarlem hebben we een overhangend voorklimdak met routes van diverse niveau’s (5B tot 6C) waar je je hart op kunt halen. Dit voorklimdak is de hele week toegankelijk voor iedereen die veilig en zelfstandig kan voorklimmen. Als het rustig is in de hal kun je ook in de rest van de zaal voorklimmen waar een rij voorklimhaken beschikbaar is (en dat zijn er behoorlijk veel!). Neem contact met ons op als je wilt weten wanneer de daluren zijn.

Klimmuur Den Haag de Uithof
Bij Klimmuur Den Haag De Uithof kun je binnen in de grote overhangende wand tot 21 meter hoog voorklimmen. Daarnaast is er ook een flinke buitenwand waar bij gunstig weer iedere zelfstandige voorklimmer lekker in het zonnetje de hoogte in kan.

Klimmuur Rotterdam
Bij Klimmuur Rotterdam hebben we een licht overhangende voorklimwand met routes van diverse niveau’s waar je je hart op kunt halen. Deze voorklimwand is de hele week toegankelijk voor iedereen die veilig en zelfstandig kan voorklimmen.

Klimmuur Den Haag Hollands Spoor
Helaas is het niet mogelijk om bij Klimmuur Hollands Spoor voor te klimmen.

Mensen die dit interessant vinden, vinden dit ook interessant

Basiscursus Klimmen

Leer zelfstandig sportklimmen
99,-
  • Leer de basis van het sportklimmen
  • Behaal zelfstandig klimcertificaat
  • Maand gratis klimmen na de cursus

Kinderfeestje Klimmen

Een super spannend en leuk feestje
20,50
  • Een super spannend feestje
  • Wie bereikt de top?
  • Per 3 kinderen 1 volwassene

Jeugdcursus klimmen

Leer zelfstandig sportklimmen (10 t/m 16 jr.)
79,-
  • Leer de basis van het sportklimmen
  • Behaal je zelfstandig klimcertificaat
  • Maand gratis klimmen na de cursus

Vestigingen

In welke vestiging wil je de voorklimcursus reserveren?

Amsterdam / Haarlem / de Uithof / Rotterdam

Amsterdam Centraal

Onze vestiging in de hoofdstad van Nederland is een zeer uitgebreide, volledige en goed bezochte klimhal. Met voorklimwand, uitgebreide bouldermogelijkheden, buiten terras en een open dak!

Dijksgracht 2 – 1019 BS – Amsterdam

Haarlem

Klimmuur Haarlem is één van de eerste klimhallen die in Nederland geopend is en bestaat al sinds 1992! Haarlem is een hele grote en open klimhal met veel daglicht.

Spaarndamseweg 120 B – 2021 KA – Haarlem

Den Haag de Uithof

Klimmuur Den Haag de Uithof is de klimlocatie waar je binnen én buiten kunt klimmen! Met wanden tot wel 21 meter is de klimmuur super uitdagend voor beginner en gevorderde klimmer.

Jaap Edenweg 10 – 2544 NL – Den Haag

Rotterdam

Vlak bij het Kralingse Bos staat Klimmuur Rotterdam, de enige echte klimhal van Rotterdam. Met een hoogte van 17.5 meter en 51 touwen is dit één van de grootste klimhallen van Nederland.

Prinsenlaan 910 – 3062 CT – Rotterdam

Neem contact op

Wil je contact met één van onze vestigingen mbt voorklimmen in de hal?
Vul dan ons contactformulier hier onder in.