fbpx

cursus

De basiscursus is een gedegen manier om te leren klimmen, en ook nog eens een heel goedkope manier. En dat is niet gek, vanuit de klimmuur stimuleren we graag dat iedereen in de basis goed opgeleid wordt. Maar eerst iets over de opleiding zelf.

De nadruk bij de basiscursus, trouwens bij al onze cursussen, ligt natuurlijk op het klimmen. Je leert de sport door het te doen.
De basiscursus bestaat uit vier lessen, waarin naast het klimmen de verschillende manieren van zekeren aan bod komen, materialen besproken worden, en waarin natuurlijk het e.e.a. aan aandacht gegeven wordt aan de verschillende klim technieken.
Deze cursus wordt afgesloten met het certificaat K2 van de Branchevereniging Klim Sport, hetgeen betekent dat je zelfstandig kunt klimmen bij alle klimcentra in Nederland.

De cursus kost € 99,00. Deze prijs is inclusief de entree, de lessen en de materialen die je nodig hebt. Als je de cursus afsluit met het diploma K2, krijg je van de klimmuur in de maand aansluitend aan de cursus de entree gratis (dat is wel exclusief de huur van de materialen). Je hoeft dus de maand na de cursus geen entree te betalen en kun je veel komen klimmen!

Een goed idee kan dan zijn om, als je met de sport verder wilt, een startersset te kopen. In deze set zitten alle materialen, die je nodig hebt om te klimmen. We hebben deze set zo samen gesteld dat je een goede kwaliteit krijgt voor een goede prijs. En….. we geven je er nog eens 4 entrees gratis bij. Ook daarmee kan je weer een tijdje kostenloos bij ons aan de slag. Een startersset kun je al krijgen vanaf € 189,00 (jeugd € 159,00).

Als je een tijdje aan het klimmen bent, komt er een moment dat je een volgende stap wilt maken. Je wilt bijvoorbeeld leren voorklimmen.
Daarvoor hebben we de voorklimcursus. Tijdens deze cursus ligt de focus op het voorklimmen, met alle aspecten, die daar bij horen. Je leert voorklimzekeren en touwtechnieken. Veel aandacht wordt besteed aan veiligheid.
De cursist dient een redelijke ervaring in het indoor klimmen te hebben. Een goed niveau om mee te doen is 6a. De voorklimcursus is de perfecte voorbereiding op een cursus zelfstandig rotsklimmen.

Maar we beginnen natuurlijk gewoon met de basiscursus. De rest zien we later wel!

Amsterdam Haarlem De Uithof Hollands Spoor Rotterdam

reserveer online

Maak kennis met klimmen

Wil je het sportklimmen een keer uitproberen? Volg dan een kennismakingsles!

meer info

Bedrijfsuitje

Klimmen met collega’s is de ideale activiteit voor een bedrijfsuitje. Kom gezellig klimmen en bereik met jouw team de top. 

meer info

Kinderfeestjes

Vier je verjaardag met je vriendjes en vriendinnetjes bij ons!

meer info